قطعی خودکار یوپی اس

تعداد نظرات : 0

قطعی خودکار یو پی اس

یکی از خاصیت های با ارزش سیستمهای یو پی اس بالاخص وقتی که برای برق رسانی کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد خاصیت قطعی خودکار می باشد. این خاصیت به یوپی اس (یو پی اس) اجازه میدهد که قبل از تمام شدن وقت پشتیبانی باتری یو پی اس کامپیوتر شما را خاموش کند. تصور کنید که یک کامپیوتر بدون ویژگی خاموش شدن خودکار مشغول کاراست. ناگهان برق می رود و یو پی اس از انرژی باتری استفاده می کند و قطع برق در حالی که هیچکس حضورندارد تا کاری برروی کامپیوتر انجام دهد ادامه می یابد. بالاخره انرژی باتری یو پی اس نیزبه اتمام میرسد و خروجی یوپی اس قطع می گردد و کامپیوتر نیز ناگهان خاموش می شود. دراین حالت تمام کاری که یو پی اس انجام داده است ایجاد تاخیر درخاموش شدن اجتناب ناپذیر کامپیوتر بوده است و نه بیشتر و این درحالی است که ممکن است هنوزبرنامه فعالی وجود داشته باشد که لازم است قبل ازخاموش شدن کامپیوتر به آن سر و سامان داد.
معمولا یکیو پی اس باقابلیت خاموش کردن اتوماتیک ، از کنترل نرم افزاروسخت افزار که میکرو پروسسورآنرا به کامپیوتر وصل می کند استفاده می نماید. می توان پارامترها را به گونه ای تنظیم کرد تا اگر قطعی برق برای مدت زیادی ادامه داشته باشد یو پی اس ، کامپیوترتان را خاموش کند. برای مثال ممکن است شما بخواهید کامپیوترتان تا زمانی که 80% باتری تخلیه شده است از انرژی باتری استفاده کند و سپس یو پی اس ،کامپیوتر شما را خاموش کند. در این لحظه نرم افزاریوپی اس یک فرآیند خاموش سازی را فعال خواهد کرد تا برنامه های شما را بسته و سیستم را غیر فعال نماید. همچنین اگر یو پی اس دارای قابلیت shutdownباشد خود نیز می تواند خاموش شود.
البته اگر شما هیچگاه بدون ملاحظه برنامه ای را برروی کامپیوتر خود اجرا نکنید و مراقب باشید که وقتی نیازی به کامپیوتر ندارید آنرا خاموش نمایید، احتمالاً به این ویژگی نیازی نخواهید داشت. ولی داشتن آن هنوز یک قابلیت مفید است. زیرا عده بسیار کمی از مردم کامپیوتر خود را زمانی که باید، خاموش می کنند.
توجه:
این ویژگی عاری از خطا نیست. ساختار بعضی ازبرنامه های کاربردی کامپیوتر ضعیف است و نمی توانند به درخواستی به پیامی که از طرف سیستم عامل برای بستن خود دریافت می کنند پاسخ مناسب دهند. اگر شما فایل بازی دارید و کامپیوتر را ترک می کنید (کاری که هرگز نباید انجام دهید) ممکن است نرم افزار به جای بستن فایل برروی جمله “آیا میخواهید این را ذخیره کنید؟” گیر کند و ناچار شود سیستم عامل را برای خاموش کردن کامپیوتر ناگهان ازکاربیاندازد. اکثر اوقات این قابلیت بسیار مفید است ولی هیچگاه کار را به قضا و قدر نسپارید. وقتی که کارتان تمام شد، فایل خود را ذخیره کنید و برنامه را ببندید.


برچست ها :
تعداد بازديد : 41
     

Online UPS (یو-پی-اس با دو مرحله تبدیل)

تعداد نظرات : 0

 Online UPS (یو-پی-اس با دو مرحله تبدیل)

نکته:Online در زبان انگلیسی به معنی متصل به خط می باشد که برای جلوگیری از اشتباه، استانداردها خواسته اند که حتی الامکان از این لفظ استفاده نشود. با توجه به اینکه در زبان فارسی در این مورد هیچ اشتباهی پدید نمی آید برای جلوگیری از تشویش ذهن ما همچنان از لفظ online استفاده می کنیم.
این یوپی اس (ups) که گاهی بنام تبدیل مضاعف(double conversion)  نیز نامیده میشود، بهترین نوعی نیست که شما میتوانید خریداری نمایید، زیرا با پیشرفت یوپی اس های Line-Interactive و با توجه به بازده پایین ups های Online نسبت به آنها، امروزه بسیاری از مردم علاقه خود را به این نوع یوپی اس از دست داده اند. جالب اینکه این ups درعین تشابه بسیار زیاد به standby ups که ارزانترین یوپی اس است عملکردی کاملاً متفاوت با آن دارد. تشابه از این بابت که این یوپی اس (ups) نیز همان دو منبع انرژی را دارد و کاملاً متفاوت از این بابت که در این ups سوییچ انتقال برای قطعی در خروجی اینورتر در مواقع اضطراری برگردانده شده است.
 
online ups
این شکل یک طرح شماتیک از online ups است و ممکن است مدلهای دیگری هم موجود باشد. همانطور که ملاحظه میکنید این دیاگرام کاملاً مشابه standby ups میباشد غیر از اینکه مسیرهای منابع اولیه و ثانویه نیرو عوض شده اند. در اینجا باتری منبع اولیه انرژی میباشد
 
 
در شرایط عادی این ups از باتری و اینورتر مربوطه استفاده میکند در حالیکه خط نیرو، شارژر باتری را تغذیه میکند. به همین دلیل است که این ups گاهی بنام double conversion و یا یو-پی-اس آن-لاین با تبدیل مضاعف (دوگانه) نامیده میشود. حاصل این طرح اینست که در شرایط قطع ناگهانی برق، هیچ زمان انتقالی مشاهده نخواهد شد. زیرا در شرایط قطع برق، اینورتر (و بار مربوطه) به کار خود ادامه خواهد داد و فقط شارژر باتری از کار خواهد افتاد.
در قبال قطع برق، عکس العمل کامپیوتر و یا لپ تاپی که انرژی خود را از یک online ups دریافت میکنند مشخص است. آنها بدون وقفه به کار خود ادامه میدهند. تنها اتفاقی که می افتد اینست که باتری تضعیف میشود زیرا در این حالت شارژری برای شارژ آن وجود ندارد. ممکن است شما ازخود بپرسید وقتی که همیشه از باتری استفاده میکنیم پس دلیل وجود مسیری برای سوییچ انتقال (مسیری که در دیاگرام بالا با نقطه چین نمایش داده شده است) چیست؟ پاسخ اینست که این مسیر پشتیبانی لازم را برای مواقعی که اینورتر از کار می افتد و یا در اثر برخی مشکلات داخلی در کار آن وقفه حاصل میشود، فراهم مینماید. هر چند غیر معمول است ولی به هر حال این اتفاق ممکن است بیفتد و در این حالت، سیستم به مسیر شامل محدود کننده ولتاژهای اضافی و فیلتر، سوییچ خواهد شد. در این حالت
"زمان انتقال" دوباره موضوعیت پیدا خواهد کرد دقیقاً مانند حالتی که یک یو-پی-اس استندبای در مقابل قطع برق عکس العمل نشان میدهد. البته باید دقت کرد که قطع برق بسیار متداولتر از قطع ups میباشد. دیگر مزیت اصلی استفاده از باتری در بیشتر زمانها اینست که فرآیند تبدیل مضاعف ( (double conversionانرژی خروجی را بطور کامل از انرژی ورودی جدا میکند. هر اغتشاش و کثیفی احتمالی (غیر از مولفه های DC و برخی از پارازیت های معمول که فقط در یوپی اس های بدون ترانسفورماتور اتفاق می افتد) که از برق شهر وارد شود فقط بر روی شارژر باتری تاثیر میگذارد نه بر روی خروجی های ups.
اگر چه ممکن است از روی دیاگرام بالا مشخص باشد که یو-پی-اس های آن-لاین و استندبای دارای مولفه های مشابهی میباشند ولی باید دقت نمود که تفاوت عمده ای در طراحی شارژرها و اینورترهایی که معمولاً هیچ کاری انجام نمیدهند و ممکن است فقط در هر ماه به مدت چند دقیقه بکار بیفتند با آنهاییکه هر روز 24 ساعت کامل روشن هستند تا عمر آنها به پایان برسد وجود دارد. تفکر مهندسی و افزایش اندازه و کیفیت مولفه های ترکیب شده در ساخت یک online ups باعث افزایش قیمت قابل توجه این ups ها نسبت به بقیه انواع آن میشود. این ups ها معمولاً برای سرورهای بزرگ و همچنین پشتیبانی از قطعات تجهیزات مراکز داده پردازی بکار میروند. معمولاً این ups ها از اندازه قدرت 5000 ولت-آمپر تا صدها و هزاران ولت-آمپر و حتی بزرگتر موجود میباشند.

 


برچست ها :
تعداد بازديد : 18
     

اطلاعاتی تکمیلی درباره دستگاه یو پی اس

تعداد نظرات : 0

یو پی اس برگرفته از کلمات Uninterruptable Power System به معنی سیستم مولد برق بدون وقفه می باشد و همانطور که کلمات ذکر شده مشخص است وظیفه ی این نوع دستگاه :
1- اصلاح برق با کیفیت بهینه است
2- و همچنین وظیفه دیگر آن پشتیبانی کردن منبع برق در زمان قطع برق شهری می باشد

اولین وظیفه ی یو پی اس بهیه سازی شرایطی است که توسط اعواج یا همان نویز ( (nois ایجاد میشود. طبق مطالعات انجام شده بدست شرکت آی بی ام ( IBM ) لپ تاپ ها و کامپیوترهای خانگی در ایالات متحده میانگین در هر ماه 128 بار این سیستم ها تحت تاثیر مشکلات ناشی از برق شهری بوده. این نوع اختلالات که در بین آنها ولتاژهای اضافی و ولتاژ های لحظه ای منجر به آسیب رسانی به سخت افزار سیستم میشود و نوع اختلال کاهش لحظه ای ولتاژ و قطعی برق باعث حذف یا اسیب رسیدن به داده ها میشود.
با این دیدگاه منشأ 48.5% از عوامل از بین رفتن داده ها و دیتاها به علت اختلالات موجود در برق شهر می باشد.واضح است که این مشکلات در ایران درصد بالاتری را به خود اختصاص داده است.پس بعنوان یکی از عمده وظیفه دستگاه یو پی اس UPS باید در حالت وجود هرگونه اختلال و مشکل در برق شهر نسبت به اصلاح آن و حذف مشکلات ناشی از برق شهر اقدام نماید.به یاد داشته باشیدکه عمده این مشکلات خارج ازحیطه مصرف کننده کامپیوتر بوده و عملا” حذف آن مکان پذیر نمی باشد.مانندعواملی چون دوری یا نزدیکی مصرف کننده به پست های توزیع , وجود مصرف کننده هایی نظیر آسانسور,کولر گازی,دستگاه فتوکپی هم فاز با برق یو پی اسUPS, وجود دستگاههای صنعتی نظیر ماشین های تراش ماشین های پرس… در کارخانجات هم مکان و یا مجاور, بکارگیری ابزار و ادوات برقی نظیر دریل در محل ومکان استفاده از کامپیوتر و یا مصرف کننده هائی با منابع تغذیه سوئیچینگ در مکان استفاده از کامپیوتر که در آخر ما را به استفاده از UPSرهنمون می سازد.

در مورد وظیفه دوم ذکر شده برای یو پی اس, این دستگاه باید بعنوان تامیین کننده برق در زمان قطعی برق ایفای نقش کند . از آنجا که در زمان های مختلفی در کشور مشکلات خاموشی برق در مقابل دیگر عوامل موجود در شبکه برقی کشور نقش مهمتری ایفا میکند , این تصور نادرست ایجاد شده است که یو پی اس 
UPS ) منحصرا” در نبود برق شهر باید مورد استفاده قرار گیرد. در هر صورت امروزه کامپیوتر و سیستم های کامپیوتری در کشورمان نقشی پراهمیت تر از یک واژه پرداز در سازمان را ایفاء می نمایند و به سمت سیستمهای on-line تغییر جهت داده اند و در اینحال قطع برق حتی برای لحظاتی کوتاه هم خوشایند این گونه از سیستمها نمی باشد و ضرورت استفاده از مولد برق بدون وقفه یوپی اس را چندین برابر می نماید.


برچست ها :
تعداد بازديد : 27
     

لغتنامه منبع برق بدون وقفه

تعداد نظرات : 0

لغتنامه منبع برق بدون وقفه

Ampere-Hour (AH): رقمی که ظرفیت باتری را نشان می‌دهد بویژه تعریف شده برای ۵، ۱۰ یا ۲۰ ساعت زمان و شارژ. رقم AH باید تقسیم بر زمان شارژ برای رسیدن به ماکزیمم جریان دشار شود. ظرفیت ممکن است تنها AH 5/3 به مدت ۱۵ دقیقه یا AH 5/2 به مدت ۵ دقیقه تأمین کند. ظرفیت باتری نیز به دما، مقدار دو عمق سیکل‌های و شارژ و نگهداری آن بستگی دارد.

ASAI (میانگین ضریب دسترسی سرویس): ضریب میانگین اطمینان‌پذیری شرکت برق که نسبت کل دقیقه‌ مشتری سرویس در اختیار مشتری مورد نیاز در یک دوره‌ زمانی را نشان می‌دهد.

میانگینUSA 2003 9996/0= ASAI

ATS (سویچ ترانسفر اتوماتیک): به Transfor switch رجوع کنید.

Audible Alarm: یک سیگنال شنودنی واضح طی قطعی برق شاه‌خط یا از کار افتادگیUPS یا اخطار سیگنال‌های آهنگ متناوب ممکن است اعلان‌های مختلفی را نشان دهد. یک دکمه خاموش آلارم، از کارانداختن سیگنال شنودنی را مسیر می‌سازد.

Avdible noise: نویز ساطع توسط UPS که توسط دستگاه‌های dBA در فاصله ۱ یا ۵/۱ متری از UPS ارزیابی می‌شود. بیشتر سیستم‌های UPS کمتر از dBA55 می‌باشند که نسبتاً بیصدا است. سیستم‌های پرقدرت (بالای KVA 60) ممکن است رقم نویز حدود dBA 65 را نشان دهند که میزان محیط پرترافیک مسیر اصلی است.

Auto Dinl: مشخصه‌ای که به UPS امکان می‌دهد تا بطور خودکار، آلارم و وضعیت را از طریق مودم به یک محل دور دست گزارش دهد.

Automatic Battery test: یک تست پیشگیرانه و آلارم با هدف مشخص کردن باطری‌های ضعیف یا آسیب‌دیده تست در بازه‌های قابل گزینش توسط کاربر صورت می‌گیرد.

Automatic Retransfet: انتقال اتوماتیک از Bypass به Inverter در یک سیستم آنلاین، برای شرایط به Retransfer مراجعه کنید.

زمان پشتیبانی باتری زمانی که UPS بار از باتری‌ها را برق‌دار می‌کند. زمان استقلال تحت‌تأثیر درصد وات‌های بار واقعی مرتبط با درجه‌بندی وات اسمی UPS می‌باشد. بنابراینUPSKW1 که ۵ دقیقه را وقتی کاملاً ارزیابی شد، تأمین می‌کند، بطور کل بیش از ۱۵ دقیقه با بار w500 تولید می‌کند.

Auto-Start: به Avtomatic Restait رجوع کنید.

Availablity: درجه‌ای که برای آن سیستم یا جزء گزینشی است و در صورت نیاز قابل دسترسی است. دسترسی = MTBF / (MTBF+MTTR) Example *100: برای MTTR،H24 و رقم MTBF، H100000 دسترسی، ۹۷۶/۹۹٪ است. این بدان معناست که UPS، در طول H9/8757هر ساله گزینش است و در طول کل زمان ۱/۲ ساعت هر سال، خاموش است.

AVR (تنظیم کنند ولتاژ اتوماتیک): مدار الکترونیکی که ولتاژ خروجی را به منظور حفظ آن لیمیت‌های باند مجاز تنظیم می‌کند.

حفظ بک فید: حفاظت با هدف جلوگیری از بک فید برق به شبکه‌ برق به شبکه برق از طریق Bypass از خروجی به منظور پیشگیری از احتمال ریسک‌های ولتاژ خطرناک در بورد توزیع، وقتی خط شاه خط شرکت قطع می‌شود. استاندارد UL، این حفاظت را ضروری می‌داند حتی اگر دو جزء سویچ ترانسفر (انتقال) همزمان از کار افتند.

زمان پشتیبانی: به Autonomy time رجوع کنید.

Balancad load: بارگیری برابر در هر فاز در خروجی UPS سه فاز.

Battery charger: مدول UPS فانکشنال که ولتاژ AC شاه خط شرکت را به ولتاژ DC برای باطری‌های شارژی تبدیل می‌کند تا باری که در طول قطعی شاه‌خط رفته را بازیابی کند.

بطور کلی، یکسوساز سیستم، فانکشن شارژ کردن را انجام می‌دهد.

مدارشکن باطری: یک مدارشکن متصل به باطری است که امکان جداسازی دستی باطری برای نگهداری و حفظ battery Circvit breaker باطری در مورد مدار کوتاه فشار قوی DCرا فراهم می‌سازد.

Battery current limit: فانکشنی که جریان شارژ باطری را محدود می‌کند. باطری‌هایVRLA در حالت شارژ شناور، بطور کل به محدود کردن جریان نیازی ندارند. این فانکشن همیشه موجود نیست.


برچست ها :
تعداد بازديد : 9
     

بررسی عملکرد باتری یوپی اس

تعداد نظرات : 0

غلب اوقات در ذکر ویژگی های هر منبع برق بدون وقفه ( دستگاه  یو پی اس ) با موردی مانند امکان تست خودکار یا Automatic Battery test  مواجه میشویم . به این منظور توضیحی کوتاه به شرح زیر در این مظمون ارائه میکنیم .
تست اتوماتیک دستگاه  یو پی اس  در حقیقت به مفهوم یک تست پیشگیرانه با یک زنگ خطر برای آگاه کردن درمورد باتری هایی است که عمر مفید آنها در حال اتمام است یا به هر دلیلی خراب شده اند این عملکرد دستگاه یو پی اس در بازه های زملنی برنامه ریزی شده تحقق می یابد.

عملکرد مذکور در تست دستگاه یو پی اس راهکارهای متعددی به وقوع میپیوندد از جمله این راهکارها :

•   توسط آپشن کار شده بر روی پنل جلویی سیستم یو پی اس
•   توسط نرم افزار مدیریتی دستگاه به نام NMS
•   توسط کارت‌های مدیریت شبکه‌ برای نمونه  SNMP Card

دستگاه یو پی اس در شرایط چک آپ در واقع شرایط خاموشی برق را شبیه سازی میکند و برق لازم را از طریق باتری تامیین میکند . چنانچه به هر شرایطی باتری‌ها دستگاه با مشکلی مواجه شدند ٬ فورا دستگاه یو پی‌ اس بر روی برق سوییچ می‌کند تا برق مورد نیاز خود را از برق شهری تامین نماید . به هر حال دستگاه برق بدون وقفه  ( دستگاه یو پی اس ) وظیفه دارد حاصل عملکرد check up را اطلاع دهد. هشدار دهی به صورت صوت , نمایش توسط آلارم های ال ای دی LED  , مانیتور ال سی دی , نرم افزار از موارد راهکارهایی هستند که دستگاه یو پی اس توسط آن نتایج و شرایط بدست آمده پس از آزمایش باتری ها را اطلاع میدهد.

غالبا تمامی دستگاه یو پی اس با ۳ نوع آزمون باتری تقسیم بندی میشوند :

آزمن لحظه ای : در این شرایط دستگاه به مدت چند لحظه بین ۳ تا ۵ ثانیه در شرایط آزمون قرار میگیرد.

آزمون تا لحظه تمامی عمر مصرفی باتری : در این شرایط در حین زمانی که شارژ باتری در حال تمتم شدن است دستگاه  یو پی اس به حالت آزمون میرود. بدون شک یو پی اس قبل از اتمام باتری به شرایط نرمال خود باز میگردد تا از خاموشی سیستم های مورد پشتیبانی جلوگیری کند. انجام این تست مانطور که باعث میشود تا از خاموشی دستگاه های مورد پشتیبانی جلوگیری شود به کاربر نیز نشان میدهد که در شرایط پیش آمده چه مدت زمان روشنایی را برای دستگاه ها فراهم خواهد نمود.

مورد سوم آزمودن برای مدت زمان مخصوص است : در این حالت هم , کاربر قبل از انجام شدن هرگونه آزمون  مدت زمان بخصوصی را تعیین میکند و یو پی اس بررسی میکند که آیا توانایی روشنایی و برقدهی در این مدت زمان را دارد یا نه.

همچنین توسط پیاده سازی تنظیماتی بر روی دستگاه  یو پی اس و یا از طریق نرم افزار مربوطه میتوان مدت تایم به وقوع پیوستن آزمون را بصورت روزانه، هفتگی، ماهیانه و یا در زمان و تاریخ خاصی زمانبندی نمود (Test Schedule) تا این عملیات به طور خودکار تست و گزارش شود.


برچست ها :
تعداد بازديد : 9